Hjuman dizajn – dizajn po liku nečastivog

Znam da zvuči brutalno. Ali, što bi rekao jedan prijatelj baš sa ove newsletter liste – videh pakao na zemlji.

Oprosti mi zato što baš nešto nemam takta, ni blagosti kad govorim o ovome, a nemam ni želju da ublažavam ono što čoveka vodi u smrt.
Ovo posebno teško može da padne nekome ko se već opasno „primio“ na ideju da „kreira“ svoj tip ličnosti u skladu sa „hjuman dizajnom“, a koji poput astrologije, eneagrama i ostalih ezoterijskih učenja imaju za cilj ograničenje čoveka umesto razvoja.Varanje i zatupljivanje, umesto istine i razvoja potencijala.

Zakucavanje u laži, umesto oslobođenje u istini.
Jer, jedini dizajn, odnosno nacrt po kome je čovek sazdan, onaj je koji nam je dat od Tvorca. A sve ostalo su pokušaji đavola da Njega imitira i ljudima se podsmeva.

Znam, znam…
Reći ćeš sigurno: „Daj, brate, nemoj više toliko da preteruješ! Šta ima loše u tome da vidim koji sam tip ličnosti i da to najbolje upotrebim u poslu koji radim za svoj napredak?“
Vidi…Da ti tetka Jelena kaže nešto…

Možda ti deluje kao preterivanje, ali ne moraš i ti da potrošiš trideset godina svog života i da se iskasapiš na svaku šilju na koju naletiš na tom putu, samo zato što ti je delovalo kao preterivanje ono što je jedino merodavno.
Ako hoćeš da se dizajniraš kao „hjuman“ i da zaista budeš „svoja prava priroda“, „istina koja jesi“ i „staneš u svoj potencijal“, onda čitaj Sveto pismo da vidiš kako te je Bog napravio, pa te je greh praroditelja gurnuo u zaborav.Strovalio u ambis, u ovu dolinu plača koju zovemo planeta Zemlja.

*Ako ti baš grubo zvuče ove moje reči, to nije zato što ovo nije dolina plača, već zato što te Gospod drži u svojoj šaci, čuva, štiti, hrani ljubavlju i čini sve da i ti ne zaridaš.

Univerzalni principi i zakoni se NIKADA ne menjaju.Seti se toga kada misliš da su matori bili glupi, da su neke stvari prevaziđene, a ti pametniji/a od njih. Ako tako misliš, onda uprkos godinama, patiš od
 sindroma tinejdžera.
Ubeđen/a si da ćeš da uradiš nešto epohalno.
Da ti kažem…
Verovatno i hoćeš – ako zaobiđeš budalaštine poput hjuman dizajna. To je još jedna u nizu smicalica za sve one koji su željni duhovne hrane, ali bi da istražuju i da daju šansu svemu što nije istina.Istina je večna. Ali, još je nisu spoznali, pa im se može da tako lutaju, kao što sam ja nekad.

Seti se da sve što te žulja, zove na isceljenje, preumljenje, pokajanje. Ne možeš da ideš u budućnost dok ne izlečiš prošlost. Jer, neiskiretirane rane iz prošlosti traže kiretažu i hiruršku obradu da bi stvarno mogle da zacele. Drugačije ne može – smrad i gnoj se šire celim telom i konačno dolazi do smrti i raspadanja.Ista stvar se dešava sa emocijama, sa psihom, sa dušom.

Da bi rad na sebi dao pravi rezultat, čovek mora da se suoči sa sobom. A malo njih je na to spremno. Zato mogu da cvetaju šarene laže poput ove.

Hjuman dizajn je jedan od nju ejdž modaliteta koji stavljaju zavoj i parfem na otvorenu ranu. Na stranu što je svojevrsni miks okultnog sa brojnim dalekoistočnim učenjima…

Evo šta kažu sami promoteri…

Prvo, hjuman dizajn je alat doba Vodolije.
A “takva doba” su ljudskoj vrsti donela sve što zapravo nije u skladu sa prirodom čoveka, pod izgovorom da donose slobodu, preokret i prosperitet.
Već viđeno u istoriji, generacije su bolovale dugo nakon takvih pokreta.
U samoj definciji hjuman dizajna, kaže se da je on sinteza nekoliko ezoterijskih pravaca: kineskog Ji đinga (Knjiga promene), zapadne astrologije, kabalističkog „drveta života“, taoizma, indijskog sistema energetskih centara (čakri) za koje sam davno pisala da su đavolja izmišljotina ubačena u izvorno hinduističko učenje.

Za sve one kojima je ova ezoterija sumnjiva, u „hjuman dizajn“ su ubačeni i elementi kvantne fizike, znanja iz oblasti genetike i biohemije kako bi se ta splačina potkrepila naučnim činjenicama i dobila neki smisao. Na taj smisao će se upecati svako ko tu istinu prepozna. Pa će uz nju i progutati sve ove laži, obmanu da postoji nešto čega zapravo nema.

Laž mora da parazitira na istini, u suprotnom uopšte ne može opstati.I u „hjuman dizajnu“ se koristi datum rođenja za izradu karte na osnovu koje se posle određuje tip ličnosti.

Da aktiviram opet onaj satirični deo mene…
Znači, celo čovečanstvo i ta autentičnost o kojoj se toliko govori, može da se ukalupi u svega četiri tipa – ili si manifestator, generator, projektor ili reflektor?

Stvarno crnjak…
Kad sam ovo pročitala, setila sam se predmeta sa faksa koji se zvao „Tehnika realizacije filma“, gde sam se ubijala od dosade slušajući o objektivima, kablovima, reflektorima, tipovima kamere ili mikrofona, specifikacijama za izgradnju studija ili soba za snimanje i obradu zvuka…
Užasna asocijacija…
Jel realno da neko želi da vrhunac božije tvorevine – čoveka, stavi u četiri kutije koje podrugljivo naziva „reflektor“ ili „projektor“?
A te kutije, preciznije mape, služe kako bismo se „probudili“, otklonili otpore u kretanju kreativne energije, utelovili svoju esenciju i na kraju sami postali „kosmička stvarnost“?!

„Postajemo mnogo više od ljudskog bića, postajemo kosmos sam!“ – pročitah negde ovo o „hjuman dizajnu“ od strane onih koji se time bave.

Još jednom – ovo je opasno. Mnogo opasno.

I sutra će tvoja i moja deca živeti i raditi zajedno sa decom čiji su roditelji pravili mape i za sebe i za njih, čvrsto verujući da su i sami postali kosmos, šetajući tako sigurni u svoju „svesnost“ i u znanje da znaju – ne ono što stvarno jeste tako, već ono čemu ih je sam vrag naučio.
Toliko su velike, i tek će biti – posledice nju ejdža.

Ne želim nikoga da plašim.

Ali, moram da ti kažem: nemoj greh da potcenjuješ.
Greh je smrt.

A ono što uz greh ide je posledica promašenog cilja, neuspelog pokušaja čoveka da pronađe Boga. Jer, baš tako smo uistinu dizajnirani – da tražimo Boga i slavimo Njega. On je taj koji nam daje dah i pokreće srce čak i dok lupetamo ovakve gluposti, i svesno ili nesvesno biramo laž, umesto Njega koji je jedini Istina, Put i Život.

Jednom kada prepoznaš tu potrebu u sebi (da pronađeš Boga i Njemu se vratiš), onda imaš pravu mapu svoje ličnosti koju treba da pratiš u potrazi za zakopanim blagom– a to blago je taj potencijal o kome svi pričaju, darovi i talenti od Boga ti dati, u kojima se krije pravi smisao tvog života.

Do narednog pisma, puno te pozdravljam.
©Jelena Stefanović
%d bloggers like this: