Ljubav je jedini lek sa kojim se nikada ne može preterati

LJUBAV JE JEDINI LEK SA KOJIM SE NIKADA NE MOŽE PRETERATI 
.
✍️Kada je moj stariji sin bio mali, često sam ga vodila kod lekara zbog prehlada i alergija. Jednom prilikom, uz standardni pregled, doktorka i ja smo se dotakle i drugih tema. Pričale smo o tome šta dete jede, kada spava, kakvo mu je društvo, čime voli da se igra…
I tako, dođosmo do toga da bake (moja mama i baka, njegova prabaka) često provode vreme sa njim kad ja radim. Požalih se u momentu doktorki na njihove pedagoške mere, optužujući ih da su suviše blage i da će ga preteranom ljubavlju samo pokvariti i razmaziti.
Umesto očekivane potvrde mog autoritativnog stava, doktorka se samo nasmejala i rekla:
“Pa ko se još do sada pokvario ili razboleo od “viška” ljubavi i pažnje? Deca se, a i odrasli, razboljevaju samo od nedostatka toga. Ljubav je jedini lek sa kojim se nikada ne može preterati, niti se ikada može predozirati.”
U trenutku sam zanemela!
.
Kao roditelj toliko često sam razmišljala o taktikama i svakakvim merama koje se inače stalno i savetuju od strane raznih “stručnjaka” da sam na momenat zaboravila ono što je u svemu najvažnije, ali i uvek dostupno. I ne samo zaboravila, nego sam jedino ispravno počela smatrati neispravnim.
Imajte ovo na umu kada poželite da kritikujete i grdite bake i deke što deci pružaju “višak” baš onoga što život daje, produžava, hrani, leči i spasava.
Jelena Stefanović
#jelenastefanovich #umetnikduse #roditeljstvoseuci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: