Ljubav je jedini lek sa kojim se nikada ne može preterati

Ljubav je jedini lek sa kojim se nikada ne može preterati

LJUBAV JE JEDINI LEK SA KOJIM SE NIKADA NE MOŽE PRETERATI 
.
✍️Kada je moj stariji sin bio mali, često sam ga vodila kod lekara zbog prehlada i alergija. Jednom prilikom, uz standardni pregled, doktorka i ja smo se dotakle i drugih tema. Pričale smo o tome šta dete jede, kada spava, kakvo mu je društvo, čime voli da se igra…
I tako, dođosmo do toga da bake (moja mama i baka, njegova prabaka) često provode vreme sa njim kad ja radim. Požalih se u momentu doktorki na njihove pedagoške mere, optužujući ih da su suviše blage i da će ga preteranom ljubavlju samo pokvariti i razmaziti.
Umesto očekivane potvrde mog autoritativnog stava, doktorka se samo nasmejala i rekla:
“Pa ko se još do sada pokvario ili razboleo od “viška” ljubavi i pažnje? Deca se, a i odrasli, razboljevaju samo od nedostatka toga. Ljubav je jedini lek sa kojim se nikada ne može preterati, niti se ikada može predozirati.”
U trenutku sam zanemela!
.
Kao roditelj toliko često sam razmišljala o taktikama i svakakvim merama koje se inače stalno i savetuju od strane raznih “stručnjaka” da sam na momenat zaboravila ono što je u svemu najvažnije, ali i uvek dostupno. I ne samo zaboravila, nego sam jedino ispravno počela smatrati neispravnim.
Imajte ovo na umu kada poželite da kritikujete i grdite bake i deke što deci pružaju “višak” baš onoga što život daje, produžava, hrani, leči i spasava.
Jelena Stefanović
#jelenastefanovich #umetnikduse #roditeljstvoseuci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: