Razbijanje iluzije br.2

“Život je borba”
U poslednje vreme ne smete komšiji da postavite pitanje: “Kako ste?” Jednostavno ne smete ukoliko želite da ostanete u dobrom raspoloženju… Jer, ako se osmelite, pa pitate, dobićete kao odgovor stegnutu pesnicu sa skoro ratnim pokličem: “Evo, borimo se! Kako drugačije?”
E, pa druže moj, može drugačije samo ako si voljan. A ako ćeš da se držiš tih verovanja da je život borba, da on nema smisla bez borbe i ako ćeš se upinjati da dokažeš svoju snagu i moć koju svakako poseduješ na taj način – ok, onda je to tvoj izbor. Ali, da – može drugačije! I nemam pojma o kakvoj borbi govoriš sve vreme…
Koliko ovakvih komšija ima? I šta mislite da kolektivno možemo kreirati sa ovakvom tačkom gledišta? Jer, ponavljam – TAČKA GLEDIŠTA KREIRA REALNOST. Nije obrnuto.
U životu smo učeni da je sve borba – borimo se za ono što nemamo da bismo imali, borimo se za ono što nam se sviđa da dobijemo, borimo se protiv onoga što nam se ne sviđa kako bi to nešto sklonili od sebe… Iako smo tako učeni, to nije istina. Istina je samo ako prihvatimo tu tačku gledišta i onda dobijemo potvrdu baš toga u realnosti. To što je neko nekad u svojoj glavi zamenio pojmove “istrajnost, upornost, doslednost, posvećenost” sa silnim savladavanjem prepreka, borbom, natezanjem, guranjem tamo gde ne treba (što se inače graniči sa glupošću, a nikako nije životna mudrost kao što je predstavljeno), to je njegova stvar. Naša je što se ta zbrka odrazila na ono što smo u životu kreirali – ako smo poverovali. I naravno, naš je izbor da li ćemo nastaviti i dalje tako da živimo, ili ćemo se otvoriti za mogućnost da postoji nešto drugačije.
Suština je u predavanju univerzalnom toku, uživanju u čaroliji stvaranja i trenutka, dopuštanju i izboru onoga što nam daje energiju lakoće i radosti.
Kao beskonačna bića zaista možemo savladati silne prepreke. Ali, da li nam je baš na korist sve to gde ima težine i napora?
Mogla bih još, ali ostatak inspiracije čuvam za naredno “Magično jutro sa Jelenom” 😉
#jelenastefanovich #magicandbeyond #thejunkiesoul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: