“Nije zlato sve što sija”

cropped-parchment-paper-backgrounds-filtered_2.jpg

“Nije zlato sve što sija.”
Ova izreka bi nekako opet mogla da se primeni na današnje vreme. Lažno svetlo, lažna tama, sve pod debelim slojem veštačkog i neprirodnog, gde je sve obrnuto od onog kako bi trebalo da bude. Tu su i anđeli koji to nisu, ali dobri ljudi, naivni i neuki, gladni i žedni ljubavi, veruju da oni to jesu, pa im se još mole i predaju sopstvenu moć kreacije u ruke bićima koja nikada nisu imala ljudsko iskustvo, niti imaju mogućnost izbora…
Važno je da se čuju uzdasi divljenja i da se po ko zna koji put upada u zabludu da se “radi na sebi.” A taj “rad” često izgleda kao zatrpavanje rane nekakvim biljkama, mastima i lekovima koja prethodno čak nije ni hirurški obrađena.


Ne, to se uglavnom ne primeti odmah. To mogu primetiti samo oni koji baš dugo “rade na sebi” na taj način, pa shvate da se u suštini ništa nije promenilo. Mnogo seminara, još više afirmacija i konstatan osećaj koji ih proganja – da u stvari udaraju o zid i da se vrte u krug nakon samo privremenog i kratkotrajnog olakšanja. A mogu primetiti i oni drugi koji prate sopstveni osećaj iz stomaka i daju mu prednost u odnosu na sve ostalo što pokušava da ih skrene sa puta. Oni koji znaju da se do “visoke” vibracije ljubavi i radosti prvo dolazi preko nešto “niže” vibracije “zdravog” rezonovanja… Oni koji su oduvek postavljali odredjena pitanja, jer su se neke stvari kosile sa njihovim unutrašnjim znanjem, ali bilo im je glupo da kažu pred svima.


Čovek je beskonačno biće. Svesnost koja jeste. Ako nešto u životu čoveka ne štima, to samo znači da je “kupio” nekakvu tačku gledišta ili poverovao u iluziju koja mu zaklanja vidik. Zatvara mu prolaz ka znanju koje već poseduje. A da bi se to otpustilo, neophodno je osloboditi se zavisnosti i razvezati se od svih definicija, zaključaka i verovanja koja smo učinili tako vitalnim.


Odakle početi? 

Šta je to bez čega navodno ne možemo? Šta bi nam srušilo svet da nam neko kaže: “Vidi, to ipak nije tako kako ti misliš”? Sa kojim identitetima i pričama smo se poistovetili?
Tek onda kada se svega toga oslobodimo možemo uistinu videti šta je to što sija, a gde se nalazi pravo zlato. Iluzija ne boli – boli naše odvajanje od nje.


Jelena Stefanović
#jelenastefanovich #magicandbeyond #thejunkiesoul #centarkulr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s