Integracija duše – skidanje velova iluzije

wellness-and-vitality

Jedno / sve / celina – sadrži sve. Nema prosuđivanja, nema odbacivanja, ni ograničenja.

Podela na delove / odvajanje / separacija – predstavljaju dezintegraciju koja je uvek praćena bolom i patnjom.

Nekada davno u vremenu, ljudsko biće je tražilo dualnost i polaritete – kako bi spoznalo sebe kao ono što jeste upravo kroz ono što nije. Nasuprot istini stoji laž, iluzija; nasuprot celini stoji odvajanje; suprotno do sklada je nesklad.

Izvor i majka Zemlja su se povukli pred ovom namerom duše i omogućili ovakvo iskustvo. Čovek je pao u zaborav. Muški i ženski princip / organsko svetlo i organska tama / koji su bili komplementarni i koji su se međusobno nadopunjavali tako čineću tu celinu, doživeli su odvajanje i stavljeni su jedno naspram drugog kao dve zaraćene strane koje jedna drugu ne razumeju, niti podržavaju. Kako drugačije iskusiti suprotno od ljubavi, ako ne na taj način – kroz sve što ljubav nije?

Da bi se iskustvo produbilo, slojevi sintetike / koja je suprotna od organskog, izvornog, onog što jeste / obuhvatili su sve segmente ljudskog življenja. Tako u svim aspektima danas imamo ono što nije podržavajuće za ljudsko biće i telo – zatrovanu  hranu, vodu, vazduh, nefunkcionalne odnose, nametnuta očekivanja i normative koja se suprotstavljaju slobodnoj volji pojedinca (koja je osnova univerzalnog delovanja), finansijska ograničenja koja sputavaju slobodu i produbljuju bol i patnju, kao i osećaj odvojenosti; poslove i karijere koji guše kreativni potencijal i odvajaju osobu iz zajednice kroz niz opet nefunkcionalnih odnosa u kojima se “trpi”, a prilikom čega je i to trpljenje uveličano i uzdignuto do ko zna kojih razmera… Spisak je predugačak.

Unutar same sintetike je opet došlo do podele – na lažno svetlo i lažnu tamu, a muški i ženski princip su izvrnuti do svojih krajnosti. U lažno svetlo spadaju svi uzašli majstori, anđeli, navodno uzdignuta bića kojima se pojedinci mole bežeći od sopstvenog unutrašnjeg znanja i predajom odgovornosti za kreaciju baš njima, kao i lažnim Stvoriteljima koji omogućavaju “manifestaciju”. U lažnu tamu spadaju svi demoni, posrnula bića i ostali zavodnici koji čoveka skreću sa puta ka sebi, Bogu i istini. Sintetika je prekrila sve pore, uključujući religiju, duhovnost i mnoge popularne modalitete i isceliteljske tehnike.

(Interesantno je da baš mnogi sintetski modaliteti doprinose ljudskom napretku i oslobođenju od svega nabrojanog. Taj napredak je doduše mnogo brži kada se radi na osnaživanju samo sopstvenog unutrašnjeg bića i deteta. “Povezivanjem” i “kanalisanjem” se samo primaju informacije iz 4D koja se napaja i dalje svim našim strahovima, ljutnjom i ostalim emocijama niske frekvencije. U tu svrhu postoje tzv. “treće oko” i lažna “krunska čakra” koje predstavljaju implante kroz koje čovek vidi samo ono što bića iz 4D žele da vidi kako bi nastavio da hrani sintetski energetski sastav. Skidanjem slojeva iluzije se tek dolazi do pravih uvida, intuicije i unutrašnjeg znanja koje je beskonačno, kao i samo biće u celini.)

Vekovima živimo u eri muške izvrnute energije koja je dominantna, posesivna, ljubomorna, tiranska, nezrela i koja potiskuje žensku izvrnutu energiju koja je manipulativna, zavodnička, nestalna, promenljiva, nečista, promiskuitetna i prljava. Ova dva principa već vekovima vode ratove umesto da se međusobno nadopunjuju, kao što i jeste slučaj u izvornom, organskom obliku.

Kao što je i uvek bio slučaj tokom istorije, žena je bila ta koja je povlačila nogu, kretala napred i pravila prvi korak ka promeni – podigla se da ne može sa leđa da je priđe ko poželi, što je izazvalo pravu revoluciju. Zatim, imamo primere ratova koji su vođeni zbog žena koji su ostavili duboke tragove u istoriji, pa onda primere uspostavljenog mira kroz udaju za aktuelne kraljeve, na primer… Zatim, tu je 08. mart kao značajan datum iz skorašnje istorije posle koga se mnogo toga promenilo i dobilo drugačiji oblik, i konačno danas – žene su te koje mnogo češće i u većoj meri rade na sebi, bave se ličnim rastom, pohađaju seminare, obuke, radionice i posvećene su razvoju svojih kreativnih potencijala, širenju svesti i samoaktuelizaciji.

Kakvu promenu to može da generiše sada?

“Čišćenje” od slojeva sintetike predstavlja otklanjanje svih naslednih verovanja, život iznad progamiranja i uslovljavanja, raskidanje ugovora duše, oslobađanje od sporazuma i karmičkih dugovanja, kao i život po principu slobodnog, svesnog izbora, odnosno slobodne volje. Istina i ljubav nam se obraćaju kroz lakoću, radost, ispunjenje, a pre svega kroz snažnu unutrašnju potrebu da nešto učinimo ili odemo nekuda, kao i kroz inspiraciju koju ako ne poslušamo, obavezno nam se to “olupa o glavu” kroz razne neprijatne situacije ili čak fizičke tegobe.

Kako?

Sve je počelo od pitanja. Bez definicije, zaključka, očekivanja, projekcije, kalkulacije, vezivanja i svega onoga što daje fiksiranu i gustu energiju dopuštamo Izvoru da deluje kroz nas i da nam se pokaže ono što uistinu Jeste.

Čovek se lagano budi. Podseća se toga ko u svojoj suštini jeste. Skida slojeve iluzije sa sebe. Zna da sve što ga vezuje, ucenjuje ili boli nije ljubav i nije istina. Jer, ljubav i istina, kao i svesnost koja jeste ne prosuđuju, ne odvajaju, niti odbijaju, već u potpunosti prihvataju. Majka Zemlja se konačno lagano oslobađa, jer je dopustila sve ovo iskustvo na sopstvenu štetu. Budi se Lilit, organski ženski princip koji predstavlja slobodu, nesputanost, kreativnost, intuiciju, isceljenje i koji odbija da se pokori ili uklopi u bilo kakve okvire (za razliku od široko rasprostranjene slike i mitova koji je predstavljaju kao izvor sveg zla, đavoljevu ljubavnicu, demona noći i slično). Kroz povratak organske tame dolazi do povratka organskog svetla, odnosno do izlaska iz lažnog svetla i lažne tame.

Tako se prevazilaze polariteti i izlazi iz matriksa zasnovanog na sukobu i dualnosti.

To je integracija duše – celina, jednost i svesnost koja Jeste.

Sa ljubavlju,

Junkie Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: