Parazitske misli

intelligence

Da li ste se nekad pitali dok razmišljate i motate silne misli po glavi – odakle vam te misli? Ko je njihov Tvorac? Kakvo im je poreklo i kako to da su se našle baš u vašoj glavi?

Ili možda, ako imate neke opsesivne misli kojih nikako da se oslobodite – zašto vas proganjanju? Kako to da su one nekako moćnije od vas, iako im kažete da odu? Koliko filmova ste već proživeli u sopstvenom umu i koliko puta ste zakoračili u budućnost koja se nije dogodila, a verovatno i neće?

Mi nismo kreatori naših misli. Mi samo biramo koje misli ćemo da gajimo u glavi.

Sve misli koje postoje i koje ljudi “misle” nalaze se u univerzalnom i jedinstvenom polju koje je svuda oko nas i u nama. Da li će neka misao doći do nas, odnosno da li ćemo je mi “ukačiti”, zavisi od nas koliko smo spremni i otvoreni za to, kao i kakvo je naše trenutno emotivno stanje. Recimo, stvari su oduvek onakve kakve jesu, zakoni takođe. Sve je već stvoreno, samo nemamo svi pristup tome. Često dajem kao primer zakon elektriciteta koji oduvek postoji, ali jedino je Tesla bio voljan, spreman i otvoren da neke stvari percipira i “spusti” u ovu fizičku realnost. A takvih primera ima mnogo.

Misli imaju magnetišuću prirodu, što znači da ako neku misao ne odbacite odmah, vrlo brzo će se tu okupiti još mnogo takvih i sličnih misli. A posle nekog vremena, na njih ćete početi da reagujete, osećaćete neke senzacije u telu, jer misli kreiraju emocije. Koju emociju ćete za određenu misao “zakačiti” opet zavisi od vas/nas, jer je pitanje koji značaj mu dajemo. Jedna ista misao nekoga će obradovati, a drugoga rastužiti. Izbor je na nama.

Interesantno je da posle nekog vremena, više sličnih misli na jednom mestu (čitaj, u nečijoj glavi) ima tendenciju da se pretvori u misaoni obrazac – zaseban entitet koji sam sebe održava i hrani. Ukoliko neko pokuša da vam objasni da vaše mišljenje “nije ispravno”, osetićete se ugroženim. Zašto? Niste vi napadnuti, nego vaš misaoni obrazac! Ali, ako se toliko srodite da se u stvari identifikujete sa njim, baš tako ćete se osećati –  ugroženo. Onaj ko je zaista u opasnosti je misaoni obrazac, jer ako ga se oslobodite ili mu izmenite strukturu, kako će onda moći da se hrani vašom životnom energijom? U tom slučaju bi morao da pronađe drugog domaćina, jer bi kao i svaki drugi parazit ostao bez hrane.

Ne šalim se. Zaista postoje parazitski misaoni oblici koji se hrane našom životnom energijom. Nekada ih mi sami prizovemo i kao takve iskreiramo, a nekada ih neko drugi “baca” na nas – tada pričamo o tuđim projekcijama koje, bez obzira na to da li ih prihvatimo ili stvorimo otpor, energetski primimo i zaključavamo u naše telo. Pa još kad se na sve to “zakači” po koja emocija, eto belaja!

Mi smo hologrami, projekcije Svesti, a sve funkcioniše po principu ogledala. Znate one filmove u kojima heroj juri zlikovca, a ovaj upadne u nekakvu dvoranu sa ogledalima, pa se onda naš junak muči, jer ne zna u koga da puca? Deluje da je ovaj svuda okolo i oholo mu se smeje u brk, jer ne veruje da će ovaj ikada provaliti koji od njih je onaj pravi. Naravno, heroj ne bi bio heroj da na kraju ne otkrije gde je stvarni zlikovac – doduše, nakon par promašaja i nekoliko hitaca po staklu, tj. odrazu ove bitange u ogledalu.

A kakav kraj ima ova priča? I da li smo mi heroji ili ostajemo zarobljeni u dvorani sa ogledalima, večito zabljesnuti lažnim svetlom slatke iluzije?

Za početak, probajte da se oslobodite bilo čega što ponavljate ili često radite, mislite, govorite. Ako sa bilo čim od navedenog imate problem, ili se problem javi posle nekog vremena, ili vam se aktiviraju razne sumnje, strepnje, strahovi, nesigurnosti – budite sigurni da nešto pokušava da vas veže, nešto što se vama hranilo pokušava i dalje da vas drži u ropstvu, jer mu ne odgovara da traži drugog domaćina. Parazit je ipak parazit.

Pitanje iz Accessa koje može biti veliki doprinos: za svaku tačku gledišta, verovanje, stav ili misao koja vam prođe kroz glavu, pitajte čija je? Kome ona pripada? I svuda gde osećate nelagodu pri pomisli da to otpustite, kao i svuda gde ste sebe kao beskonačno biće definisali i ograničili na ovaj ili onaj način – prvo osvestite sa kim imate posla, a onda se razvežite, obrišite i transformišite to – kroz sva vremena, prostore, dimenzije i realnosti.

Uvek može drugačije. Da li ćete hraniti sebe ili svoje parazitske misli i fiksirane tačke gledišta – izbor je na vama.

Vetar u leđa: junkiesoultribe@gmail.com

 

 

One response to “Parazitske misli”

 1. Možda liči na polemisanje.
  A prava namera (mi) je da iskoristim (dobre) povode da iskažem svoje (što slične, što drugačije) stavove.
  Da se u svom serijalu tekstova najpre osvrnem na ono što su drugi o temi pisali.
  Pozdrav!

  https://kuthumimanu.wordpress.com/2019/04/28/parazitske-misli-i-nase-ovladavanje-nasim-mislima-2/

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: