Ko sam ja?

Koliko puta smo sebi postavili ovo pitanje? I stalno tražimo nekakvu definiciju, kao da beskonačno biće može stati u to malo odelo odmereno nekakvim brojem… Smejurija!

Ja sam JA. Eto tako, bez ikakvog imena. Jer, kad se ime doda, sve gubi svoj smisao, pa i ja svoju lepotu. Prestajem biti ono što jesam.

Svuda sam okolo. U sebi, van sebe, u Bogu i izvan njega. Sa tobom i daleko od tebe. Prisutna uvek, a stalno odsutna. Slobodna i nesputana, pa čak i kad stvaram ograničenja od kojih me glava zaboli. Jer, znam da kako kreiram i stvaram, tako mogu da dekreiram i uništavam. Pa, i to je tvorevina, kreacija, forma može biti. Volim da pišem, plešem, putujem, ludujem, povezujem se sa ljudima i pričam o svakakvim normalnim i nenormalnim temama o kojima “obični” ne razmišljaju, a često se i ne usudjuju. Iznova istražujem šta sve može biti moguće, jer ne verujem onome što su mi rekli. Oduvek sam znala da je ovde sve naopako i da stvarno može drugačije. I ne prestajem da pitam i igram se.

Kako me nije strah? U ovom svetu, sve je ionako prolazno. Niko odavde živ izašao nije – pre ili kasnije. Pa zašto onda da živim u zabludi i patim zbog nametnutih okvira? Ja baš volim da pomeram granice, ko ga šiša?!

Ja spadam u onu grupu čudaka kojima je “dovoljno” da gledaju u more, ptice, drveće… Koji uživaju u prirodi i ništa više od toga ne traže. Sve što “treba”, dodje samo. Dobro, nije da nije… Radi se ono što se voli, iz inspiracije. I to mnogo, bez vikenda, slave, praznika i “neradnih” dana. Ali, Izvor obezbedi.

I kad pogledamo sve što sam napisala, šta vidimo? Ako kažem da sam Jelena, to je samo moje ime. Ako kažem da sam iz Beograda, to označava mesto u kome sam rodjena. Ako kažem da sam producent, pisac, fasilitator, to je samo moje zanimanje. Ako kažem da volim da pišem, plešem, istražujem, to je samo ono što ja volim da radim, moj posao ili hobi. Ako kažem da sam mama, to je uloga koju sam odabrala. I tako dalje…

Onda, ko sam ja? Ja jednostavno jesam, bez definicije, objašnjenja, zaključka… A to isto ste i vi, to smo svi mi! Beskonačna bića. Ljubav, svetlost, svesnost… Ali, to nikako ne dodje do izražaja ako se poistovetimo sa bilo čim od navedenog.

Koliko ste voljni da pustite sve definicije, slike, uloge i tačke gledišta o samima sebi i budete veličanstvenost i magija koja Jeste? I šta je sve potrebno da proširimo svoj kapacitet do beskonačnosti i otpustimo sve ono što više ne radi za nas?

Pusti, prihvati, posmatraj, odaberi, dopusti…

Biraj, kreiraj, igraj se i budi Radost!

Prati lakoću, tako ti Tvorac pokazuje da na pravom si putu!

JS


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s