Nasledna verovanja i karmički ostaci

U poslednje vreme često čujem priče o naslednim verovanjima i energetskim ostacima koje smo nasledili od predaka, a živimo ih, iako nas niko nije pitao da li mi to biramo ili ne. Isto tako često se ljudi pitaju kako se toga rešiti i osloboditi.

Šta su nasledna verovanja? 

Nasledna verovanja su ona koja smo nasledili od roditelja ili predaka, to već znamo.

Ali, šta to znači u praksi?

Ako je naš predak nekad kreirao određeno verovanje (“sve su žene zle”, “život je borba”, “novac se stiče teškom mukom”, itd) ili je dao neku zakletvu (da duša neće da mu se smiri dok ne uradi ovo ili ono, ne ode ovamo ili onamo), a pri tom nije osvestio čemu mu služi to iskustvo i koju duhovnu lekciju uči kroz to određeno verovanje (ili na daj Bože, nije ispunio zavet i obećanje, pa je otišao pre vremena), to znači da će naredne generacije ponavljati isto iskustvo ili biti rob tuđih zaveta, sve dok se ne pojavi neko ko će prekinuti taj začarani krug.

Strašno, zar ne? Da živite nečija tuđa iskustva, a ne ona koja vi birate, i da još pri tom nemate pojma o tome (u većini slučajeva)?

Koliko vam se puta dogodilo da osećate da “morate” da odete na neko mesto, prosto vas nešto vuče, a uopšte ne znate odakle vam to? Ili, ma koliko da ste smerni, čestiti i pošteni, konstantno vam se u životu dešavaju situacije u kojima ispadate nepošteni, pokvareni i stalno ispadate krivi, a niste baš hteli da tako bude? I šta ako uvek težite da ostvarite neku “ozbiljnu” vezu, a sve vreme nalećete na neke “neozbiljne” likove što vas iznova navodi da se zapitate koji vam je đavo i u čemu je problem?

Koliko dugo radim sa ljudima, nisam srela osobu koja nije imala slično iskustvo ili osećaj.

Naši divni i dragi roditelji, kao i preci koje nikad nećemo upoznati u ovoj fizičkoj ravni, pored mnogo dobrih stvari, često nam ostavljaju u nasleđe ovakve i slične gluposti da se mi pozabavimo njima, jer oni nisu mogli, znali ili stigli to da učine.

Kako to rešiti?

Prvo, kada se sretnete sa bilo kojim osećajem ili situacijom tog tipa, valja postaviti pitanje da li to uopšte vama pripada. (Možda je vaše verovanje koje je nastalo u detinjstvu ili ste ga kroz određeno iskustvo kreirali, jer ste izveli neki zaključak. Možda uopšte ne pripada precima ili roditeljima).

Kada konstatujete da ne pripada vama (mada ga hteli-ne hteli živite), počnite da živite u pitanju. Šta treba da uradim, uvidim, osvestim – kako bi se ovo promenilo? Čemu ovo iskustvo meni i mojim precima služi? Kakva/kakav treba da BUDEM da se oslobodim ovog obrasca i počnem da živim život iz svog izbora?

Nemojte čekati odgovor. Samo pitajte i imajte nameru da otkrijete u čemu je štos.

Tražite od Izvora da vam se pokaže – isto kao što biste od roditelja tražili da nešto učine za vas.

Ono što treba da BUDETE se uvek odnosi na ljubav prema sebi i drugima, samopoštovanje, samovrednovanje, mudrost, hrabrost, ljubaznost, unutrašnja snaga i moć, saosećanje i slične vrline koje razvijamo i stičemo tokom života.

Šta vi treba da osvestite? Šta je to što ne vidite, a kad biste to videli, život bi vam se promenio iz korena i imali biste pravo izbora – iz svesnosti?

O ovome će, između ostalog, biti reči na druženju u subotu, 02. decembra 2017. u centru “Kedar”. Pričaćemo o mojoj knjizi “Suze peku samo prvi put”, o tome kako pisanje može biti fantastična terapija, ali i o svemu navedenom.

Pozivam vas da dođete, ULAZ JE SLOBODAN ❤

Knjiga će biti dostupna po sniženoj ceni uz potpis autorke.

I za kraj teksta, najavljujem 50% popusta na Junkie Soul individualne sesije preko Skajpa tokom celog decembra meseca. A spremam još puno iznenađenja! I kako može bolje od ovoga? ❤

Sa ljubavlju,

JS


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s